80 kogelgaten in lichaam Gwenette Martha

De lijkschouwer heeft ruim tachtig kogelgaten in het lichaam van Gwenette Martha gevonden, voornamelijk in zijn borst. Dat schrijft Het Parool zaterdag. Martha zou op de avond van 22 mei met drie vrienden in een shoarmazaak hebben gezeten. Toen Martha met een van hen de zaak verliet, werd hij met een kalasjnikov en zeker nog een automatisch wapen beschoten.

Martha ongewapend

De man met wie Martha naar buiten liep, kon vluchten en bleef ongedeerd. Volgens Het Parool was Martha niet gewapend; op sommige foto's lijkt een vuurwapen naast hem op de grond te liggen, maar dat is een tasje.

De liquidatie zou zijn gepleegd door drie schutters. Zij zijn waarschijnlijk gevlucht in een BMW, waarin een chauffeur op hen had gewacht. De recherche vermoedt dat de auto die dezelfde avond in Diemen uitbrandde van de daders is, maar dat is nog niet zeker. De politie zoekt daarom nog mensen die de schutters in de auto hebben zien stappen.

Vriend was in Scheepvaartmuseum

Een van de vrienden met wie Martha in de shoarmazaak zat, was een man die bij de politie bekend staat als kleine drugshandelaar en lijfwacht en chauffeur. Hij was degene die de schuld op zich nam toen Martha kort geleden werd aangehouden omdat hij in een auto reed waarin twee vuurwapens waren verstopt.

Ook was de vriend in mei 2013 op het dancefeest in het Amsterdamse Scheepvaartmuseum aanwezig toen daar een man werd doodgeschoten. Volgens de politie kwam de dader uit het groepje waar Martha's vriend ook toe behoorde.

Lees ook:

Van straatboefje tot topcrimineel

Kogels vlogen door de woonkamer

'Martha was een schietschijf' (VIDEO)

‘Martha had omzet van twee ton per week’