Angelo S. liegt en zwijgt over moord Savannah

Angelo S. uit Den Bosch, die verdacht wordt van de moord op Savannah Dekker uit Bunschoten, verklaart leugenachtig bij de politie en zwijgt bij lastige vragen. Dat valt op te maken uit informatie die in handen is van RTL Nieuws. Bij een huiszoeking blijkt de minderjarige jongen ook bezittingen van Savannah thuis te hebben gehad.

De 16-jarige verdachte legde op 1 juni jongstleden, de dag van Savannah’s verdwijning, contact met haar via verschillende social media zoals Instagram en Snapchat. De twee spraken af in Bunschoten, waarbij Savannah spijbelde van school.

Camera’s

Angelo S. reist via Amersfoort naar Bunschoten. Op camerabeelden is te zien hoe de twee om 14:16 door Bunschoten lopen en wat frisdrank kopen bij een tankstation. Een half uur later (om 14:48u) stuurt Savannah nog een berichtje naar een vriendin, wat haar laatste levensteken blijkt te zijn. Wat er daarna is gebeurd is nog volstrekt onduidelijk. Angelo S. wordt een aantal keer door camera’s waargenomen op de fiets van Savannah. Hij is dan alleen (foto rechts). Een uur later (16:33) blijkt hij weer in Amersfoort te zitten op het station.

Telefoontap

’s Avonds slaat Savannah’s moeder alarm. Er komt een grote zoektocht op gang en de politie speurt naar de contacten van Savannah. De volgende dag belt de politie naar Angelo S. met de vraag of hij weet waar ze is. Hij liegt dan dat hij haar al twee weken niet meer gezien heeft. De politie vertrouwt het niet en zet een telefoontap bij Angelo S. De volgende dag hoort de recherche Angelo S. op de tap tegen een vriendin zeggen, dat hij tegen de politie zal liegen over waar en met wie hij rond de verdwijning was.

Zwijgen

Op zondag 4 juni wordt het lichaam van Savannah gevonden, vlakbij de plek waar Angelo S. met haar samen is gefilmd door een bewakingscamera. De volgende dag wordt hij gearresteerd en wordt bij een huiszoeking spullen van Savannah bij hem gevonden. Ondanks al dit belastende materiaal heeft de recherche de grootste moeite om Angelo S. tot een bekentenis te krijgen. Hij zwijgt veel en geeft leugenachtige verklaringen, blijkt uit de reconstructie van RTL Nieuws.

Zie ook:

‘Verdachte Savannah sprak nooit af met meisjes’

Verdachte zaak-Savannah uit huis geplaatst

Nog geen compleet beeld in Zaak-Savannah

Twee arrestaties in zaken Romy en Savannah