Audi Q7 opgeblazen in Amsterdam (UPDATE)

In Amsterdam-West is vannacht een explosief onder een auto ontploft. De Audi Q7 raakte daardoor total loss. In de buurt sneuvelden ramen, maar niemand raakte gewond. Volgens het Parool reed de broer van ex-Ajaxied Evander Sno in de auto.

De technische recherche doet onderzoek en probeert vast te stellen wat voor explosief er is gebruikt. Waarschijnlijk gaat het om een handgranaat. De explosie vernielde delen van de auto en sloeg een gat in de bodemplaat. De achtergrond en het motief van de ontploffing is nog niet duidelijk. Het incident gebeurde in de Van Reigersbergenstraat (kaart beneden). Ook geparkeerde auto’s in de omgeving raakten beschadigd.

Na de ontploffing zette de politie het gebied ruim af. Zowel op straat als in nabij gelegen woningen troffen rechercheurs restanten van een explosief, mogelijk een handgranaat, aan. De recherche zoekt getuigen en opnamen van het incident.

Evander Sno

Volgens het Parool was de auto in gebruik bij de broer van Evander Sno. Sno voetbalde van 2008 tot 2011 bij Ajax, daarna kwam hij uit voor clubs als Celtic, Bristol City en NEC. Hij was vorig jaar betrokken bij een vechtpartij in het uitgaansleven waarvoor hij vervolgd werd. Vorige week vrijdag kondigde Sno aan dat hij een punt achter zijn loopbaan zet, omdat hij ‘privé een zware tijd achter de rug heeft.’

Update

Volgens een doorgaans betrouwbare bron van Crimesite, die de broers Sno kent, is de handgranaat niet gegooid vanwege een serieus onderwereldconflict.

De familie Sno heeft geregeld ruzie op straat, ze laten niet over zich heen lopen. Ze hebben geen zware problemen, zitten niet in de onderwereld, maar zijn nogal eens betrokken bij knokpartijtjes. Dit is gewoon een of andere gast uit de buurt die bijdehand wil doen en een granaat onder die auto gooit met zijn gekke kop, omdat hij zich niet wil laten kennen.