Boos om politie-inval: flitsgranaat naast dochtertje (VIDEO)

Alex B., verdachte in de zaak rond de ontvoering van Gino Heeren en Rien de Koning eind vorig jaar, is boos vanwege de politie-inval die in zijn huis plaatsvond. Hij stelt dat er een flitsgranaat naast zijn 6-jarige dochtertje ontplofte, die bovendien een automatisch wapen op haar gericht kreeg.

Dat zegt B. tegen Omroep Brabant. Beelden van de inval werden afgelopen week uitgezonden in het programma Onder de radar. Bekijk de uitzending hieronder.

Volgens de politie is de inval ‘noodzakelijk kwaad’: ‘Deze man is bekend bij de politie en heeft een verleden met ontvoeringen’, zo verklaart een woordvoerder tegen Omroep Brabant.

Inval met de zwaarste jongens

De 18-jarige Gino Heeren en Rien de Koning (42), werden 29 december meegenomen uit een garage in Breda door vier gewapende mannen. De ontvoerders hadden zich verkleed als politieagenten. Heeren en De Koning werken allebei in de garage. Ze wisten op nieuwjaarsnacht zelf te ontsnappen.

Een dag na de ontvoering vond de inval in Chaam plaats. Er was bij Misdaad Anoniem een ‘betrouwbare tip’ binnengekomen dat de twee mannen in het huis van B. werden vastgehouden. ‘In verband met de ernst van de zaak en de mogelijke aanwezigheid van vuurwapens kloppen we niet aan, maar vallen we binnen met onze zwaarste jongens’, aldus de woordvoerder.

Door een hel

Maar B. stelt dat zijn vrouw en kinderen die nacht ‘door een hel’ zijn gegaan. Ook zijn moeder, bij wie ook een inval plaatsvond, heeft een ’trauma’ aan de inval overgehouden. ‘Ze dachten dat het om een overval ging’, aldus B. Hij vertelt over de inval:

‘Er werd een mitrailleur op het hoofd van mijn dochtertje gericht. Naast haar ontplofte een flitsgranaat. Ze raakte in shock en durft nu amper alleen te zijn. Als ze een politieauto ziet, wordt ze helemaal wild. Mijn zoontje van zeven maanden moest met ernstige ademhalingsproblemen naar een ziekenhuis.’

Moeder is hartpatiënt

En over zijn moeder:

Mijn moeder van 81 is hartpatiënte en heeft doodsangsten uitgestaan. Ze kreeg hartkloppingen, maar een ambulance die buiten de poort stond, mocht het terrein niet op. Ze hebben haar aan haar lot overgelaten.’

Zelf was B. niet thuis op het moment van de inval. Hij kreeg een telefoontje, en is toen naar huis gegaan. Hij heeft op een afstandje staan kijken, terwijl de politie naar hem op zoek was. Een maand later kon hij alsnog worden aangehouden.

Uitgebreid onderzoek

De politie betreurt dat de familie van B. op deze manier bij de zaak werden betrokken:

Je ziet op de beelden dat de agenten er alles aan doen om de moeder weer gerust te stellen. Natuurlijk is zij geschrokken. Dat begrijpen we heel goed, maar het arrestatieteam maakte deze inschatting na uitgebreid onderzoek.