Celstraffen voor Satudarah-leden

Vier Satudarah-leden hebben gevangenisstraffen gekregen variërend van 6 tot 9 maanden vanwege een mishandeling in de Amstelveense nachtclub Bells. Het OM had 2,5 jaar cel geëist. De mishandeling vond plaats in de nacht van 25 op 26 december 2016. De voortvluchtige Etous Belserang is een van de veroordeelden.

De rechtbank vindt dat er sprake was openlijke geweldpleging, poging doodslag en poging zware mishandeling. Het horen van getuigen en het bestuderen van camerabeelden wees volgens de officier van justitie uit dat alle de vier mannen een gewelddadige rol hadden en dat er sprake was van medeplegen.

Eerste klap

Op de beelden was te zien dat Farouk H. (43) de eerste klap uitdeelde. Ook Giuliano L. (29) mengde zich zichtbaar in de strijd. Er werden schoppen gegeven toen het slachtoffer op de grond lag. De mishandeling stopte toen het slachtoffer bewusteloos was.

Voortvluchtig

Dimitri B. (28) en Etous Belserang waren minder of helemaal niet direct fysiek betrokken. Maar volgens de officier van justitie had Etous Belserang (37) een sturende rol. De verdachten waren tot nu nu op vrije voeten. Etous Belserang is voortvluchtig.

Zie ook:

Verdachten mishandeling club Amstelveen vrij

Satudarah-lid vast voor geweld in club

‘Verdachte geweldpleging Satudarah zal zich melden’