Cocaïne verstopt in ananassen

De politie zegt in de afgelopen weken samen met Belgische autoriteiten in totaal 68,5 kilo cocaïne te hebben aangetroffen in containers vol ananassen. De drugs was niet gewoon “bijgepakt” in de containers maar zat verstopt in de schil van de vruchten.

Oost-Nederland

De containers met ananassen arriveerden de afgelopen weken afzonderlijk van elkaar via Antwerpen vanuit Costa Rica en hadden Geldermalsen als bestemming. De cocaïne was ‘waanzinnig inventief verpakt’, aldus een teamleider van de politie Oost-Nederland. Op 16 juni kreeg de politie een tip binnen over een container met Geldermalsen als bestemming waarin cocaïne verstopt zou zitten. Het speciale flexteam van de politie Oost-Nederland werd ingezet om de partij met mogelijk aanwezige cocaïne in zicht te houden.

32 kilo 40 ananassen

De container zou vanuit Antwerpen naar Geldermalsen worden gebracht bij een importbedrijf. Daar werd op dinsdag 19 juni een inval gedaan, zodra een vrachtwagen met een container vol ananassen bij het bedrijf aankwam. Er werd 32 kilo cocaïne aangetroffen in 40 ananassen, verpakt in een totale lading van 21.500 kilo ananassen.

Er werden die dag vier personen aangehouden, drie mannen en een vrouw. Twee van de mannen, van 25 en 42 jaar uit Geldermalsen, zijn na verhoor aangehouden als verdachten en in beperkende omstandigheden in bewaring gesteld. De politie heeft iedere ananas gecontroleerd. Dat was uren werk.

Antwerpen

De ananassen zaten in een container dat per schip vanaf Costa Rica zou zijn vervoerd naar Antwerpen. Zodra bleek dat er nog een container ananassen onderweg was tipte de politie de Antwerpse collega’s. Op dinsdag 27 juni werden 42 geprepareerde ananassen aangetroffen met 36,5 kilo cocaïne in de lading met eveneens 21.500 kilo ananassen.

Op 4 juli werd eenzelfde hoeveelheid ananassen in Antwerpen bij aankomst onderzocht maar die keer werd er geen cocaïne aangetroffen.