‘Computer belde de politie na bedreiging’ (UPDATE)

Een man in de Amerikaanse staat New Mexico is door een arrestatieteam aangehouden in zijn huis nadat hij dreigde zijn vriendin te vermoorden. Een computer in huis had namelijk de politie gealarmeerd. Dat heeft de plaatselijke sheriff gezegd.

Smart Speaker

Het gebeurde in Tijeras, niet ver van Albuquergue, op 2 juli. Eduardo Barros (28) en zijn vriendin hadden een ruzie die ontaarde in fysiek geweld. Terwijl hij dreigde met een pistool informeerde Barros schreeuwend of zijn vriendin soms de politie had gebeld. Dat triggerde het smart speaker-systeem in het huis, een systeem dat te vergelijken is met Siri op een iPhone.

Kort daarna stond een arrestatieteam voor de deur omdat de handsfree telefoon in het huis contact legde met de alarmcentrale waardoor de centralist de dreigende situatie te horen kreeg.

Gijzeling

Barros heeft een strafblad. Hij weigerde zich te laten aanhouden zodat er een gijzelingssituatie ontstond. Na uren onderhandelen gaf hij zich over.

Het is niet duidelijk welk systeem de vrouw mogelijk het leven redden: meest verkocht zijn Google Home, Amazon Echo en Apple.

Inmiddels heeft Amazon in Amerikaanse media gezegd dat wat de sheriff zegt onmogelijk is omdat het Amazon-systeem geen 911 kan bellen.