Drie Haaksbergenaren vermist in Turkije (UPDATE)

Drie mensen uit Haakbergen zijn verdwenen in dezelfde plaats in Turkije. Joey Hoffman werd op 8 juli voor het laatst gezien in Silifke. Inmiddels zijn ook de 26-jarige Sabahat Derya Un en de 34-jarige Bjorn Breukers in Silifke verdwenen.

Verband

Op 21 juli is voor het laatst vernomen van Derya Un en Breukers. De politie meldt dat deze twee waarschijnlijk samen waren. De politie heeft inmiddels het verband tussen de zaak Hoffman en de verdwijning van de andere twee bevestigd. Volgens het AD is Hoffman is samen met Breukers en Derya Un naar het Turkse Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis.

Naar Nederland

Tussen 8 en 10 juli zou Hoffman naar Nederland vertrokken zijn maar kwam nooit aan. Hij zou met een taxibusje naar het vliegveld in Adana gaan. Waarschijnlijk is hij nooit op de luchthaven aangekomen.

Op 21 juli heeft de politie nog telefonisch contact gehad met Bjorn Breukers (34) en zijn vrouw Derya Breukers-Ün (26). Afgelopen donderdag heeft de familie het stel als vermist opgegeven.

Zorgen

De politie zegt zich zorgen te maken en heeft het onderzoek uitgebreid. Er is contact gelegd met de politie in Turkije. Familie van Joey Hoffman is naar dat land gereisd en gaat daar ook melding doen van de vermissing. Dit zal ook leiden tot een uitbreiding van de zoektocht in Turkije.

Silifke ligt dichtbij de kust in het zuiden van Turkije.