Drie mannen gezocht in Zaak-Boerenveen

De politie zoekt drie mannen die de ontvoerde Jdesse Boerenveen hebben meegenomen vanuit een garagebedrijf in Wormerveer naar Almere. In Opsporing Verzocht bleek dat het filmpje van een angstige Boerenveen is gemaakt in dat bedrijf in Wormerveer.

Schuldeisers

Het is gemaakt op de dag dat hij verdween: 1 december. Boerenveen werd op zondag 1 december van Wormerveer naar Almere gebracht door de gezochte mannen. Boerenveen had schulden en de personen die hem in het filmpje bedreigden waren schuldeisers. De politie weet wie die personen zijn. De politie beschikte al snel over het filmpje en deze twee mannen en een vrouw zijn aangehouden.

Maar andere personen zouden Boerenveen hebben meegenomen naar Almere. Boerenveen zei dat daar iemand woonde die geld zou kunnen betalen. Twee mannen hebben met die persoon een ontmoeting gehad op NS-station Almere-Muziekwijk maar hij wilde niets betalen.

Doodsoorzaak

De politie gaat ervan uit dat Boerenveen nog diezelfde dag in het water van het Gooimeer is terechtgekomen. Over de doodsoorzaak wilde de politie niet meer zeggen dan dat daar onderzoek naar wordt gedaan. Op 22 december 2016 heeft de politie het lichaam Jdesse Boerenveen (40) bij een strandje in het Gooimeer bij Almere-Haven gevonden.

De politie heeft vage signalementen van donkergetinte personen die zich in Almere hebben verplaatst in drie auto’s: een Chrysler Voyager, een Citroën Xsara en een Renault Clio.

Zie verder: Opsporing Verzocht.