Vijf wietkwekerijen opgerold

In de afgelopen 24 uur heeft de politie vijf wietkwekerijen opgerold, op verschillende plaatsen in het land. In Dordrecht werden 650 planten aangetroffen, in Purmerend 700 planten. Ook in Zwaag werd een kwekerij ontmanteld. Er werden in totaal 11 mensen aangehouden.

In Dordrecht kreeg de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een melding dat iemand twee mannen het raam van een woning aan de Hoekenessetraat zag binnenklimmen. In de woning troffen de agenten een flinke hennepkwekerij aan. Een 45-jarige man en een 30-jarige man werden gearresteerd.

Purmerend

Afgelopen nacht zag de politie een personenauto rijden op de Koogsingel in Purmerend. De auto viel op doordat de zijramen nog dichtgevroren waren. Toen de politie keerde om de auto en de bestuurder te kunnen controleren, reed deze weg met gedoofde lichten. Bij controle van bestuurder bleek deze bij de politie bekend te zijn in verband met het kweken van hennep. Omdat de auto al eerder op de Nijverheidsweg was gezien, ging een andere politiepatrouille hier kijken. Bij een bedrijf bleken de deuren open te staan. De politie ging kijken en zag nog juist vier mannen weg rennen. Het bleek te gaan om een bedrijfspand waarin een hennepkwekerij was ingericht. De drie mannen uit Zoetermeer bleken sleutels van het pand bij zich te hebben. Zij werden aangehouden. Een politiehond volgde een spoor naar een geparkeerd staande bestelbus, waar vier mannen in bleken te zitten. Die werden ook gearresteerd.

Zwaag

In Zwaag tenslotte, kreeg de politie een tip dat er verdachte personen kwamen bij een bedrijfspand aan De Oude Veiling. Toen de politie ging kijken, reed juist een personenauto bij het bedrijfspand weg. De politie zette de auto aan de kant. In de auto lagen plastic zakken met hennepafval en gedroogde hennep. Binnen stond een hennepkwekerij met ongeveer zevenhonderd planten. De politie nam de planten en de bijbehorende lampen in beslag. Een 39-jarige Amsterdammer en een 27-jarige Zaandammer werden aangehouden.

Ook in Kerkrade en Neerijnen werden plantages opgerold.