Drugsonderzoek VS leidde naar Van Rey

In containers van het vleesbedrijf van Hennie van Rey uit Roermond is zeker 7,3 miljoen euro aan zwart geld naar Aruba gesmokkeld. Veel meer dan de 3,9 miljoen die het Openbaar Ministerie tot nu toe naar buiten bracht. De Telegraaf maakte dat op uit het onderzoeksdossier.

Twee zendingen

Volgens de stukken uit het onderzoek Fluor werd de 7,3 miljoen euro in twee zendingen naar Aruba verscheept, verstopt tussen bevroren vlees. Hennie van Rey (74), de broer van de politicus Jos van Rey, zou inmiddels bij de politie hebben bekend dat hij wist van deze twee zendingen. Noch het Openbaar Ministerie, noch de advocaat van Van Rey, Gitte Stevens, wilde dit aan De Telegaaf bevestigen.

Del Rey

Nog onbekend is in hoeverre de herkomst van de miljoenen aan zwart geld door het Openbaar Ministerie in kaart is gebracht. Justitie doet in ieder geval nog onderzoek naar de vraag of, en hoeveel, meer transporten er zijn geweest. Van Rey zit in voorarrest. Hij werd eind juni opgepakt op Aruba en snel nadien overgebracht naar Nederland. Hennie Van Rey bestiert het vleesbedrijf Castimex en bezit op Aruba het  vakantieresort Del Rey als eigenaar van Del Rey Real Estate en Construction Company.

Tunis-onderzoek

Het onderzoek naar Van Rey is voortgekomen uit een witwasonderzoek (Tunis) op Aruba. Hoofdverdachte hierin was Ramon H., een 47-jarige ondernemer op Aruba die oorspronkelijk uit het Limburgse Herten komt. H. is nu ook weer verdachte in het witwasonderzoek Fluor en vaste zakenpartner van Van Rey. Ramon H. is eigenaar van het bekende Arubaanse restaurant Madame Janette. Zowel het Fluor-onderzoek en als het Tunis-onderzoek hebben een relatie met een drugsonderzoek in de Verenigde Staten.