Ex-douanier Gerrit G. weer aangehouden (AUDIO)

Oud-douanier Gerrit G. is zondagmiddag opnieuw aangehouden door de recherche op verdenking van import van drugs. Dat heeft zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers bevestigd. Onlangs eiste het Openbaar Ministerie in Rotterdam 16 jaar tegen G..

Vrouw

Deze was sinds vorig jaar op vrije voeten. Dat kwam omdat zijn vrouw aan een dodelijke ziekte leed. Inmiddels is zij overleden. De reden dat hij nu opnieuw is vastgezet is dat justitie beschikt over geluidsopnames van G. – van dit najaar – waarin hij zegt een crimineel die zegt voor Colombiaanse leveranciers van cocaïne wil helpen met drugs binnenhalen. Deze opnames uitgelekt via de NOS, maar ook Crimesite beschikt nu verschillende opnames van Gerrit.

De inhoud van de opnames klinkt zeer belastend voor G. en zal bij kunnen dragen aan het al bestaande bewijs. Volgens een betrouwbare bron beschikt justitie ook over alle opnames.

Colombia

In het fragment hieronder vraagt de Nederlandse crimineel die kennelijk vanuit Colombia werkt en net is aangekomen in Nederland aan G. of hij kan helpen met containers met drugs op te sporen die in de haven zijn blijven staan. Hij zegt te beschikken over corrupte contacten in de haven. G. legt uit hoe de containers in het systeem gecheckt kunnen worden zonder dat het opvalt en hij biedt aan te helpen.