Arrestaties om automatisch wapen in Alkmaar

Agenten in kogelwerende vesten hebben zondagavond met veel vertoon een actie uitgevoerd rondom het centrum van Alkmaar. Daarbij zijn tot nu toe drie arrestaties verricht. De politie was getipt dat een persoon met een automatisch wapen zou rondlopen.

Stormram

Al vanaf vier uur vanmiddag zouden agenten in kogelwerende vesten zich zichtbaar in Alkmaar ophouden. Ook vloog er een tijd een politiehelikopter boven de stad. Later hielden agenten de toegangswegen in de gaten. Er was ook aanwezigheid van een politieteam, dat in het bezit van een stormram was, voor de ingang van een fitnessclub in de stad.

Arrestatie

Rond 8 uur vanavond kwam via het Noordhollands Dagblad het bericht naar buiten dat de politieactie heeft geleid tot arrestaties bij een flatwoning aan de Monseigneur Nolensstraat. Het ging om een man die in de woning aanwezig was en een vrouw die zich buiten op straat bevond, meldt de krant op haar website. Of dit de echtgenoot is van de man, is nog onduidelijk. Op straat werd een derde persoon aangehouden die de orde verstoorde. SBS Hart van Nederland bericht via Twitter dat er een meisje uit het huis is gehaald.

Verdachte situatie

Eerder meldde een woordvoerder van de politie in Alkmaar dat de actie plaatsvond, vanwege ‘een verdachte situatie’. Inmiddels is naar buiten gebracht dat er een persoon met een automatische wapen zou zijn gesignaleerd. Dat wapen is tot dusver niet gevonden. De politie doorzoekt de woning waar zij vanavond binnenviel. Bij de inval in Alkmaar was een speciaal team van de Dienst Speciale Interventies (DSI) betrokken, dat alleen in actie komt als er extreem geweld dreigt.