Man ontvoerd op de A12 door nep-politie

De politie zegt getuigen te zoeken van van de ontvoering van een automobilist, dinsdag op de afslag Reeuwijk. Daar is omstreeks 09.15 een automobilist door twee gemaskerde mannen in een donkere personenwagen.

“Politie volgen”

Het slachtoffer reed in zijn witte bestelbus over de A12 van Utrecht in de richting van Gouda. Net voor de afslag Reeuwijk kreeg de bestuurder van de bestelbus een transparant “politie volgen” teken van een donkere personenauto. Hieraan gaf de bestuurder gehoor en waarop hij de donkere personenauto volgde op de afrit Reeuwijk, via de rotonde op de N459 terug richting Bodegraven (de parallelweg langs de A12 ter hoogte van de McDonalds).

De Bilt

Net voorbij de rotonde kwamen beide voertuigen tot stilstand in de berm. Uit de donkere personenauto stapten toen twee gemaskerde mannen. Zij dwongen de bestuurder van de bestelbus om achter in zijn bus plaats te nemen, vervolgens nam één van hen plaats achter het stuur en reed weg.

In de omgeving van de Bilt werd het slachtoffer weer uit de bestelbus gezet. Hij riep direct om hulp riep. Dinsdagavond 18 juli is de bus in de omgeving van de Bilt teruggevonden.

De daders zijn voortvluchtig en de politie wil spreken met getuigen.