Nieuwe inzichten moordpartij Hooge Zwaluwe

Het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat het nieuwe inzichten heeft in de dubbele moord in een vakantiehuisje in Hooge Zwaluwe. De moordpartij, waarbij Brian Dalfour en Muljaim Nadzak om het leven kwamen, is mogelijk anders verlopen dan tot nu toe werd aangenomen. Rechercheurs hebben woensdag jl daarom de omgeving van het huisje opnieuw uitgekamd. 

Dat meldt BNdeStem.

Wat de nieuwe inzichten zijn, wil de politie niet bekend maken. Ze doet ook geen mededelingen over of er bij het onderzoek rond het plaats delict eerder deze week relevante zaken zijn gevonden.

Bewijsmateriaal

Waarschijnlijk was de politie op zoek naar nieuw bewijsmateriaal, mogelijk telefoons, geld of wapens. Daarom werden sloten in de omgeving van het vakantiehuisje opnieuw onderzocht. Voor zover bekend zijn de moordwapens tot op heden niet gevonden. Officier van justitie Paul Emmen zei eerder al tijdens een zitting dat technische informatie en informatie uit forensisch onderzoek cruciaal in deze zaak is., vooral omdat ‘de verklaringen van betrokkenen alle kanten op schieten’.

Schimmig

Wat er nu precies gebeurd is in het vakantiehuisje blijft schimmig en onduidelijk. In het scenario van het Openbaar Ministerie hebben vier Belgen Muljaim Nadzak en Brian Dalfour tijdens een worsteling doodgeschoten; hun metgezel Roy O. kon gewond wegvluchten en werd enkele uren later in Breda in een ziekenhuis opgenomen. De advocaten van twee van de Belgische verdachten trekken dit scenario in twijfel. Hun cliënten ontkennen te hebben geschoten.

Het lijdt geen twijfel dat Dalfour cs de Belgen wilden beroven, zo zijn er tie wraps, bivakmutsen en badges van politiediensten gevonden. Dalfour’s zwager heeft verklaard dat deze naar Drimmelen was gegaan om ‘iets slechts’ te doen.

Roy O.

De rol van Roy O. is ook in nevelen gehuld. Volgens BNdeStem heeft hij mogelijk dubbelspel gespeeld. Roy O., die bij de schietpartij twee keer werd geraakt, had bemiddeld tussen de Belgen en de Nederlanders. Nadat O. gewond het huisje was ontvlucht is hij weer teruggekeerd en is hij tenminste een half uur in de vakantiewoning gebleven. De Belgen waren toen al vertrokken. Volgens Arthur van der Biezen, advocaat van de Belgische verdachte Samir T., zou Roy O. terug gekeerd kunnen zijn om het achtergelaten geld op te halen. In dat geval zou hij ook de gelegenheid hebben gehad om Dalfour en Nadzak dood te schieten.

Handlangers

Volgens het politieonderzoek zou Roy O. ook nog één of meer handlangers hebben gehad. Zij zouden waarschijnlijk nog in het vakantiehuisje zijn geweest, nadat de gewonde O. zich na de bloedige schietpartij bij zijn broer Kenneth in Breda had gemeld.

Eerdere gedetailleerde berichten hier en hier.