Mysterieuze ‘beroving’ verijdeld door AT

De politie heeft bekendgemaakt dat er vrijdagmiddag rond 15.00 op de Bredaseweg in Zundert een poging tot beroving is verijdeld. Een arrestatieteam heeft vijf mannen op de Meirseweg in Zundert aangehouden. Daarbij is geschoten.

Zes verdachten

De verdachten zijn vier mannen uit Breda (32, 36, 38 en 41 jaar) en een man uit Oosterhout van 42 jaar. Een zesde verdachte, een 24-jarige man uit Breda, meldde zich gisteravond op het politiebureau in Breda en werd hier aangehouden. Allen zaten zaterdagochtend nog vast voor verder onderzoek.

Achtergrond

De aanhoudingen zijn volgens de politie verricht in ‘een lopend onderzoek’. Omdat dit onderzoek nog doorloopt wil de politie voorlopig geen aanvullende informatie geven. Wie of wat de verdachten wilden beroven is onbekend.

Tijdens de verijdeling van de beroving probeerden de verdachten aan de politie te ontkomen. Het arrestatieteam dat kennelijk al op de been was reed toen het vluchtvoertuig op de Meirseweg klem, waarop de mannen werden aangehouden. Een van de verdachten werd hierbij door de politie in zijn arm geschoten.