Herkomst spullen Patrick S. onduidelijk

De politie heeft de herkomst van bepaalde spullen die bij de veroordeelde moordenaar van Farida Zargar zijn gevonden vastgesteld. Veertien items blijken van onder andere een inbraak afkomstig. Nadat politie en Openbaar Ministerie op 23 september de publiciteit zochten kwamen bij de politie zo’n zestig tips binnen. Mede hierdoor werd duidelijk dat veertien goederen die in de woning van Patrick S. in beslag zijn genomen van diefstal afkomstig zijn.

Het gaat bijvoorbeeld om een aangetroffen zakhorloge dat in Barendrecht bij een woninginbraak werd gestolen. Ook is de herkomst van een afgebeelde sleutelbos inmiddels duidelijk. Die bleek afkomstig van een bedrijf uit Spijkenisse. Voor de eigenaar was het niet duidelijk of deze was gestolen of verloren. Een ring bleek van een bekende van een familielid van Patrick S. te zijn. Zij weet niet hoe de ring in de woning van Patrick S. terecht is gekomen. De goederen worden teruggeven aan de rechtmatige eigenaren.

Het feit dat van sommige goederen nu duidelijk is waar ze vandaan komen, is voor het onderzoeksteam een belangrijk signaal dat de herkomst van álle goederen te achterhalen moet zijn, aldus de politie. Maar de politie heeft dus nog niet kunnen vaststellen dat bepaalde goederen verband houden met mogelijke levensdelicten waar Patrick S. zich aan schuldig kan hebben gemaakt. De politie vermoedt dat Patrick S. een seriemoordenaar is.

Van zo’n tachtig van die goederen zijn sinds 23 september te zien zijn op een politie site is de herkomst nog niet duidelijk. Daarom zal later deze maand in Spijkenisse ook een folder met foto’s van de tachtig goederen verspreid worden. De 36-jarige Patrick S. is eerder dit jaar tot een levenslange gevangenisstraf werd veroordeeld. In de woning van S. werden ruim 400 voorwerpen in beslag genomen waarvan politie en OM denken dat deze niet van Patrick S. zijn. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om mobiele telefoons en sieraden, maar ook om biologisch materiaal als haarlokken.

Politie en Openbaar Ministerie roepen de hulp van het publiek in om erachter te komen van wie de voorwerpen zijn of waren en hoe de man eraan kwam. Het onderzoeksteam heeft vanzelfsprekend al in alle politiesystemen gekeken of de in beslag genomen goederen zijn te linken aan verlies, diefstal of andere misdrijven. Het tactische onderzoek naar alle in beslag genomen voorwerpen is nog altijd in volle gang. De politie bezoekt in dit onderzoek ook 1500 opkopers van tweedehands goederen.

Lees meer over seriemoordenaars in het boek Seriemoordenaars in Nederland