OM eist 25 jaar cel voor liquidatie in Molenschot

Voor de liquidatie van Hugo van Houten (27) in 2015 in Molenschot eiste de officier van justitie vrijdag voor de rechtbank Breda 25 jaar cel tegen het 42-jarige No Surrender-lid Sooi de C. (foto). ‘Het slachtoffer werd afgeschoten als een hond’, aldus de officier de liquidatie.

Executie

De schietpartij gebeurde op 17 augustus 2015. Van Houten werd eerst beschoten, daarna volgde de dader hem over een afstand van 250 meter. Van Houten werd van achter neergeschoten. Toen hij op de grond lag maakte de dader de executie af met twee schoten door het hoofd van dichtbij, aldus de officier. Het lichaam is toen versleept naar de bosjes en de telefoon van het slachtoffer is meegenomen. Het slachtoffer en de verdacht kenden elkaar en hadden een afspraak op die zomerdag, aldus het Openbaar Ministerie.

Strenger straffen

De officier sprak over de verharding van de gewelddadige criminaliteit in Noord-Brabant, waarbij vaak leden van criminele motorbendes betrokken zijn. Volgens de officier van justitie helpt strenger straffen om the geweld terug te dringen.

Sooi de C. vluchtte na de moord naar Roemenië. Hij werd in 2016 aangehouden. De C. is tijdens verhoren en op zitting blijven zwijgen.

Zie ook:

Liquidatieverdachte blijft vast zitten

Sooi de C. in Nederland aangekomen

Moordverdachte in Roemenië opgepakt

Beloning voor gouden tip Sooi de C.

Politie geeft foto’s moordverdachte vrij