‘Ex-medewerker tv-programma’s is afperser’

Peter van V. (foto), privédetective en oud-medewerker van verschillende tv-programma’s, is opgepakt in Spanje. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de afpersing van Dennis M. die 700.000 euro moest betalen. Peter van V. werkte voor de programma’s ‘Ontvoerd’ en ‘Gestalkt’.

Dennis M. is ook geen onbekende van justitie. Hij is verdachte in de megafraudezaak rond Quality Investments. Peter van V. zou als tussenpersoon hebben gefungeerd tussen de afpersers en Dennis M. Dat meldt De Telegraaf.

Motorclub

De afgelopen maanden is Dennis M. verschillende keren benaderd door Nederlandse personen, waaronder leden van een motorclub. Ze lieten foto’s van zijn kinderen zien en plaatsten ook een gps-tracker onder zijn auto. Na de bedreigingen stapte M., woonachtig in Marbella, naar de Spaanse politie. Die deed onderzoek en hield vorige week drie mannen aan, waaronder Peter van V., die medewerker was van het RTL-programma Ontvoerd en het SBS6-programma Gestalkt.

Gestalkt

Thijs Zeeman, presentator van Gestalkt, vertelt desgevraagd aan Crimesite:

Hij deed voor ons locatie-beveiliging. Een aardige vent, maar er waren incidenten waardoor we hem niet meer wilde inhuren. Er deden vreemde verhalen over hem de ronde in de media. Zo bleek hij ineens een wapen bij zich te hebben en toen zei hij dat hij dat had afgepakt van iemand. Hij deed al niet veel voor ons maar toen hij in opspraak kwam vanwege strafbare feiten zijn we definitief met hem gestopt, net als Ontvoerd trouwens.

Van V., die onder andere ook de beveiliging doet van enkele vermogende Nederlanders op Ibiza, is vorig jaar veroordeeld tot een taakstraf van 200 uur, wegens het uitlokken van het lekken van politiegegevens.

Quality Investments

Dennis M. (foto rechts) is een van de hoofdverdachten in het beleggingsdrama Quality Investments. Volgens justitie is QI een louche investeringsfonds in levensverzekeringen dat €350 miljoen van beleggers zou hebben zoekgemaakt en daarmee honderden mensen zou hebben gedupeerd. Het OM, de FIOD en buitenlandse autoriteiten namen in deze mogelijke megafraudezaak voor miljoenen euro’s aan gebouwen, auto’s, boten en een vliegtuig in beslag. Dennis M. werd in 2011 opgepakt en zat een half jaar in voorarrest. Vanwege de slepende juridische procedures – er is nog steeds geen zicht op een inhoudelijke behandeling van de zaak – werd M. vrijgelaten.