Pijnlijke dood na emmer zwavelzuur van ex

Een civiel ingenieur uit het Brabantse Rijsbergen is vorig jaar overleden nadat zijn ex-vriendin in Bristol, Engeland, een emmer zwavelzuur over hem heen gooide terwijl hij lag te slapen. In het Algemeen Dagblad een gesprek met zijn moeder.

Zwaar verminkt

Het incident gebeurde op 22 september 2015 in zijn appartement. Hij leefde daarna nog vijftien maanden en tien dagen. Hij raakte compleet verlamd en zijn hoofd was zwaar verminkt. Vandaag zou “Mark” 30 zijn geworden.

Mark had een andere vrouw leren kennen en maakte het uit met zijn vriendin, de Zuid-Afrikaanse Berlinah Madikeledi (47), die hij op Bristol University had leren kennen. De vrouw sloop met behulp van een gestolen sleutel het appartement binnen. Terwijl ze de emmer loosde schreeuwde ze volgens Mark: ‘Als ik jou niet mag hebben, zal niemand jou hebben.’

Vriendin ontkent

Zijn huid was voor meer dan tachtig procent verbrand. Delen van zijn gezicht waren verdwenen. Zijn linkerbeen moest geamputeerd. Hij heeft zwaar geleden.

Zijn ex-vriendin zit nog in voorlopige hechtenis. Uit politieonderzoek zou zijn gebleken dat ze de werking van zwavelzuur op internet heeft bestudeerd en dat ze het zwavelzuur ruim tevoren persoonlijk kocht. Ze ontkent de aanslag. Door de dood van Mark is de rechtszaak gestopt en krijgt een herstart met een nieuwe aanklacht: moord.