Politie nog op drugsjacht in Luik

De Belgische politie speurt nog steeds verder in het onderzoek waarbij ze, samen met de Nederlandse politie, eerder deze week een kapitaal aan geld, wapens en kilo’s drugs vond. In dat onderzoek hield men eerder deze week in Luik ook drie Rotterdammers aan.

Connectie

De Nederlandse politie meldt zondag dat het onderzoek, dat twee jaar in beslag nam, nog niet is afgerond. Dit drugsonderzoek startte in 2015 in Maasmechelen, bij Luik, waarna een connectie met Rotterdam werd ontdekt.

Actie

Nadat een rechtshulpverzoek werd ingediend, volgde in de afgelopen week een actie door de politiekorpsen uit beide landen. Op maandag 3 juli werden daarvoor doorzoekingen gedaan. In Nederland nam de politie 198.000 euro in contanten in beslag, ruim twee kilo aan verschillende soorten drugs, drie auto’s met daarin twintig kilo aan drugs, en drie wapens. Ook vonden politiemensen materiaal om verdovende middelen mee te verwerken, een kogelvrij vest, horloges en andere luxe merkartikelen.

Vast

In de omgeving van Luik namen Belgische agenten ruim 28.000 euro, 5 kilo harddrugs, een personenauto en een hoeveelheid merktassen en -schoenen in beslag. In een pand in Maasmechelen hield de politie drie Rotterdammers aan van 19, 23, en 35 jaar. Deze mannen zitten nog steeds vast, en zijn inmiddels aan de rechter voorgeleid. De politie meldt dat het onderzoek hiermee nog niet ten einde is. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.