Rabobank wil geldautomaten sluiten

In winkelcentrum De Ruwert in Oss is afgelopen nacht rond 03.00 een plofkraak gezet. Er werd een geldautomaat van de Rabobank opgeblazen. Het was de vierde plofkraak in de regio in korte tijd. De Rabobank laat aan Omroep Brabant weten beveiligers in te zetten en zegt sluiting van een aantal geldautomaten te overwegen. 

Directeur Ronald van Hintum tegenover de regionale omroep: ‘We zouden graag beveiligers willen, maar bijvoorbeeld ook vaste camera’s.’ Ook kan het dus zijn dat sommige pinautomaten helemaal verdwijnen. ‘Dat zijn allemaal dingen waar we op dit moment over nadenken’, laat Van Hintum weten.

Instortingsgevaar

Bij de plofkraak in Oss zagen verschillende getuigen een donkere Audi met grote snelheid wegrijden. Er zijn geen verdachten aangehouden. Het is onbekend hoeveel buit er is gemaakt. De schade aan het pand waarin de geldautomaat zat is aanzienlijk. De opgeblazen geldautomaat in Oss is de vierde plofkraak in korte tijd in de regio. Eerder waren geldautomaten in Vinkel, Geffen en Heesch doelwit. De plofkraak in Heesch vond een week geleden plaats.  Bij die in Vinkel moesten verschillende bewoners hun huizen verlaten vanwege instortingsgevaar van het bankgebouw.