Rapper SFB opgepakt met geladen pistool (UPDATE)

Rapper Kaene M. (20, alias “KM”) van de Haagse rapformatie SFB is weer op vrije voeten gesteld vanwege ‘bijzondere persoonlijke omstandigheden’. Aldus Het Parool. Hij was zaterdag met een geladen pistool aangehouden, direct na een optreden op een festival in Amsterdam-Zuidoost.

Q-factory

Dat schrijft Het Parool dinsdag. De politie trad op nadat een bezoeker van het festival op het Arena Park beveiligers getipt over een wapen dat in de broekband van M zou zitten. Volgens Het Parool deed de politie vrijdag een inval bij een optreden van SFB in Q-Factory in Amsterdam-Oost. Dat gebeurde nadat Kaene M. zelf de politie gebeld omdat hij bedreigd zou zijn met een vuurwapen.

Leden van een arrestatieteam controleerden vervolgens met getrokken pistolen zes bezoekers van wie er twee werden aangehouden voor nader verhoor. Vuurwapens werden toen niet gevonden.

Iets groters

De politie heeft volgens Het Parool ‘een sterk vermoeden dat iets groters speelt’ rond de rapgroep. Onderzoek daarnaar loopt.

Drie van de vier leden van het uit Den Haag afkomstige SFB (Strictly Family Business) waren in december vorig jaar aangehouden omdat ze te zien waren op een filmpje waarin ze seks hadden met een meisje van vijftien. Ze zaten enkele maanden in de cel. Kaene M. was een van de verdachten.

Kwaku

De groep maakte over dat avontuur de cd 77 Nachten. Aanstaande zaterdag staat SFB geprogrammeerd op festival Kwaku in Amsterdam-Zuidoost. Of dat optreden doorgaat is de vraag. M. zit dan waarschijnlijk nog vast en de gemeente zou het optreden kunnen verbieden gezien een mogelijke dreiging. Als dat doorgaat dan mag M. daar van de rechtbank niet bij zijn, aldus zijn advocaat tegen Het Parool.