Rotterdammer opgepakt in Spanje

Een 19-jarige Rotterdammer is in Malaga opgepakt. Hij wordt verdacht van de doodslag op Melvin Arduin (56, foto) uit Capelle a/d IJssel. De 19-jarige zou ook betrokken zijn geweest bij de beschieting van een woonwagen op het Terbregsehof in Rotterdam waarbij een jongen van 13 jaar gewond raakte. Dat meldt het AD

Melvin Arduin zat in de nacht van 3 op 4 februari van dit jaar in feestcafé De Vaag in Rotterdam, toen er bij de toiletten ruzie ontstond tussen enkele cafébezoekers. Arduin probeerde de ruzie te sussen, maar wordt dan plotseling de wc ingeduwd. Daar werd nog even wat geduwd en getrokken, maar daarna leek de kou uit de lucht.

Van achteren

Als Arduin enkele minuten later de kroeg verlaat, wordt hij op de stoep plotseling hard van achteren tegen zijn hoofd geslagen. Waarschijnlijk door een van de cafébezoekers. Arduin raakt in coma en overlijdt vier dagen later in het ziekenhuis. Opvallend is dat niemand uit café De Vaag zich om het slachtoffer op de stoep heeft bekommerd. Hij werd opgemerkt door een passerende politie-auto.

Camerabeelden gewist

Ook opvallend is dat de bewakingsbeelden waarop het opstootje te zien zou moeten zien meteen na afloop van het incident gewist. Via het NFI konden de beelden toch nog worden achterhaald. Het AD meldde anderhalve maand na de moord al dat de dader direct bekend was. ‘De dader was met anderen in de zaak,’ zegt één van de betrokkenen tegen de krant die anoniem wilde blijven. ‘Die anderen weten dat hij het heeft gedaan, maar verraden hem niet. Hij wordt beschermd.’

De man is nu alsnog opgepakt. Hij was naar het Spaanse Malaga gevlucht. De politie verdenkt hem ook van het beschieten van een woonwagen op Nieuwjaarsnacht. Daarbij raakte de 13-jarige Enrico zwaar gewond.