Liquidatiepoging op crimineel in Diemen (UPDATE)

In Diemen heeft donderdagochtend een poging tot liquidatie plaatsgevonden. Dat melden getuigen aan AT5. Het slachtoffer zou Peter R., alias Pjotje of Pjotr (44) zijn. Hij reed in een auto door de straat Fregat toen hij werd beschoten. Hij is vervolgens in het water terecht gekomen. R. is een bekende van de politie.

Hij wordt in verband gebracht met de groep rond de in 2011 doodgeschoten Stanley Hillis en was een bekende van de doodgeschoten Lucas Boom en een andere bekende van de politie Ed M.. Peter R. is samen met Ed M. verdachte geweest van de moord op Nedim Imaç in 2007. Hij werd langere periodes door de recherche in de gaten gehouden. Hij werd meermalen aangehouden omdat de politie hem verdacht van het voorbereiden van gewelddadige acties. Hij is volgens Het Parool in 2009 veroordeeld hiervoor tot 4,5 jaar cel.

Getuigen zeggen dat er meerdere keren op R. is geschoten, met een tussenpauze waarschijnlijk met een automatisch wapen. Het slachtoffer is mogelijk opgewacht door een man met een bivakmuts in een auto. De daders zijn er volgens de politie in een lichtkleurige Volkswagen vandoor gegaan.

Gewond maar aanspreekbaar

Na de schietpartij zou het slachtoffer zijn achtervolgd. Daardoor raakte hij van de weg in de waterkant. Op een foto die misdaadjournalist Jens Olde Kalter Twitterde, is te zien dat er gaten zitten in de raam van de deur achter de bestuurder.

Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, meldt de politie. Hij is gewond maar nog wel aanspreekbaar.