Verdachte Hells Angel mag naar de zon

Het Openbaar Ministerie beschouwt de president van het Haarlems chapter van de Hells Angels Lysander de R. niet meer als verdachte in de zaak van de brandstichting van de auto van toenmalig Haarlems burgemeester Bernt Schneiders.

Vast

Volgens het Haarlems Dagblad liet de officier van justitie dinsdag ter zitting weten onvoldoende bewijs hiervoor tegen De R. te zien. De rechtbank besloot dat Lysander de R. in verband met andere verdenkingen van bedreiging en brandstichtingen wel vast moet blijven zitten.

Griekenland

Dat lag anders in de zaak van een van de andere verdachten. De rechtbank in Haarlem gaf deze toestemming om twee weken op vakantie te gaan naar het Griekse eiland Kos. Op advies van de Reclassering stemde de rechtbank ermee in dat zijn enkelband gedurende de reis afgekoppeld kan worden en na terugkomst direct weer zal worden aangesloten.

Het Openbaar Ministerie had tegen deze tijdelijke afkoppeling geen bezwaren.

In deze zaak staan negen verdachten terecht die worden verdacht van onder meer lidmaatschap van een criminele organisatie. Zes van de negen verdachten zijn op voorwaarden op vrije voeten.

Zie ook:

OM: ‘getuigen zwijgen uit angst voor Angels’

Wapens en drugs gevonden bij Hell’s Angels

Politie doet inval bij Hells Angels Haarlem (UPDATE)