Verdachte opnieuw aangehouden in cold case

Een arrestatieteam van de politie Rotterdam heeft een 40-jarige man uit Brielle aangehouden. Deze Leon van M. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Caroline van Toledo. De 35-jarige vrouw werd in september 2005 in de kofferbak van haar uitgebrande Opel Astra aangetroffen. 

De auto van het slachtoffer stond in het recreatiegebied Kruininger Gors in Oostvoorne.

Bungalow

Van Toledo woonde in Oostvoorne in een bungalow pal naast het huis van haar ouders. Om 05.00 op 3 september 2005 staat haar auto plotseling niet meer naast haar woning, de vaste plaats, maar ineens vóór haar huis. Ook brandt er licht en staat het ijzeren hek open. Ruim een half uur later wordt gezien dat haar huis aan de Molendijk in brand staat. Haar auto is weg. Deze wordt om ongeveer 06.30 teruggevonden bij het recreatieterrein Kruininger Gors in Oostvoorne. De uitgebrande auto met het stoffelijk overschot van Van Toledo staat dan op het afgelegen fietspad bij de Heindijk, achter het monument De Kogeloven.

Pinpas

Later die ochtend wordt er met de gestolen pinpas van het slachtoffer gepind bij een bank in Rozenburg (zie foto hieronder). Twee jaar na de moord wordt Leon van M. voor de eerste keer gearresteerd. Negen maanden later wordt hij op vrije voeten gesteld. Naar aanleiding van nieuw onderzoek is de 40-jarige man uit Brielle opnieuw aangehouden.