Vrijspraak in hoger beroep voor taximoord

De broers Dayniel F. en David F. zijn in hoger beroep vrijgesproken van de moord op taxichauffeur Gerard Denz (foto) in 2004. Het tweetal was in 2014 door de rechtbank veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf. Volgens het hof zijn getuigenverklaringen en enkele telefoontaps onvoldoende om de twee te veroordelen. 

De 52-jarige Gerard Denz werd in februari 2004 in zijn hoofd geschoten in de Van Oosterzeestraat in Rotterdam-West. Het motief was waarschijnlijk roof.

Cold case

De moord bleef lange tijd onopgelost, totdat een cold case-team in Rotterdam in 2010 de zaak weer oppakte. Daarbij kwamen de twee broers in beeld. Hun stiefbroer beschuldigde de twee van de moord op Denz. Daarnaast had een gedetineerde, die met beide broers heeft vastgezeten, ook belastend verklaard. De verdachten zouden de moord aan hem hebben opgebiecht.

Strafblad

Daar kwam bij: de broers hadden al een aanzienlijk strafblad. De 28-jarige Dayniel F. had vanaf zijn komst van de Antillen naar Nederland vrijwel voortdurend vastgezeten. Net als zijn broer David kreeg hij in 2004 drie jaar cel voor berovingen op verschillende taxichauffeurs in Rotterdam.

Hier de uitspraak van het hof.