Ziekenhuisbeveiligers verdacht van mishandeling

Twee beveiligers van het Zuyderland-ziekenhuis in Geleen worden verdacht van zware mishandeling van een 37-jarige man uit Heerlen. De verwarde, agressieve man overleed vrijdagnacht, nadat de ziekenhuisbeveiligers hem enkele dagen eerder na een handgemeen in bedwang hadden gehouden. Toen de politie arriveerde bleek de man onwel geworden te zijn. 

Nadat de Heerlenaar daarop op de Intensive Care in het ziekenhuis was opgenomen, kwam hij vrijdagnacht te overlijden. Dat meldt De Limburger vandaag.

Het incident vond op 10 juli om ongeveer 04.30 plaats. De man bevond zich in de hal van het ziekenhuis waar hij zich agressief gedroeg. Toen de bewakers de man naar de parkeergarage van het ziekenhuis begeleidden ontstond er een vechtpartij.

Sectie

Volgens het Openbaar Ministerie moet politie-onderzoek en sectie uitwijzen of de man overleden is door handelingen van de beveiligers. De twee beveiligers zijn als verdachte aangemerkt, maar zitten niet vast. Over de verklaringen die de bewakers hebben afgelegd wil de politie niets zeggen. Een woordvoerder van het ziekenhuis wilde hangende het onderzoek niet reageren tegenover De Limburger. Een woordvoerder verklaarde alleen dat de beveiligers niet aan het werk zijn.

Direct na het incident en dus voor het overlijden van de verwarde man heeft het ziekenhuis wel een verklaring op haar website gezet. Deze is hier te lezen.