Zijtaart: Broers geen verdachten meer

De bekende kickbokser Volkan Duzgun (foto) is officieel geen verdachte meer in de zaak van de schietpartij bij een kickboksgala op 11 november 2012 in Zijtaart. Dat heeft zijn advocaat Frank van Ardenne aan Crimesite laten weten. Bij de schietpartij kwam de 37-jarige kickbokspromotor Youssef Sabbahi uit Veghel om het leven. Volkan werd verdacht van openlijke geweldpleging. Ook de zaak tegen zijn broer is geseponeerd.

De 32-jarige vermoedelijke schutter Siamak S. liet eerder al via zijn advocaat weten dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten. Hij is ook de enige verdachte die nog vastzit in deze zaak.

Volkan Duzgun, een vriend van Siamak S., was ook aanwezig op het kickboksgala in Zijtaart. Er ontstond daar een vechtpartij met een chaotische situatie waarbij tafels en stoelen door de lucht vlogen. Volkan is later door de politie opgepakt en werd verdacht van openlijke geweldpleging, maar die zaak heeft het OM nu geseponeerd.

Strafrechtadvocaat Frank van Ardenne geeft aan dat het terecht is dat de zaak tegen zijn cliënt van de baan is. ‘Dat was onze visie vanaf de aanvang van deze zaak met een enorme trieste afloop.’ 

De zaak tegen de broer van Volkan Duzgun is eveneens geseponeerd door het Openbaar Ministerie. Ook hij is geen verdachte meer in deze zaak. Het Openbaar Ministerie heeft dat aan Crimesite bevestigd. Volgens de voorlichter van het OM is de vermoedelijke schutter nog de enige officiële verdachte in deze zaak. 

Lees ook:

Schutter Zijtaart: ‘Ik schoot uit zelfverdediging’

Alleen hoofdverdachte Zijtaart nog vast

Vier aanhoudingen na schietpartij kickboksgala (UPDATE )