19 jaar voor neersteken ex

Het gerechtshof in Amsterdam heeft maandag een 49-jarige man veroordeeld tot 19 jaar gevangenisstraf voor het neersteken van zijn  ex en het doodsteken van haar nieuwe partner. Op 16 augustus 2009 heeft de verdachte bij station Naarden-Bussum zijn hoogzwangere ex-echtgenote en haar nieuwe partner met een mes gestoken. De ex-echtgenote was driemaal in de borststreek gestoken, maar heeft de verwondingen overleefd. De nieuwe partner die haar te schulp schoot, is aan zijn verwondingen overleden.

De 49-jarige man was in eerste aanleg door de rechtbank veroordeeld wegens moord en poging tot moord. Hij kreeg een gevangenisstraf van 18 jaar. Het hof acht moord niet bewezen, maar komt toch uit op een hogere straf.

De advocaat-generaal eiste een celstraf van 20 jaar. Volgens het hof is de man schuldig aan doodslag en poging tot doodslag. De verdachte stak op 16 agustus zijn ex-partner neer. Haar nieuwe partner wilde de vrouw te hulp schieten, maar werd ook neergestoken door de verdachte. Dat weegt erg zwaar volgens het hof.

Het gerechtshof veroordeelde de verdachte maandag tot een celstraf van 19 jaar.