‘Aanslag op Curaçao niet bende-gerelateerd’

Dinsdagochtend vroeg is een 48-jarige man in de wijk Buena Vista beschoten met een automatisch wapen. Hij is zwaargewond maar heeft de kogelregen overleefd.

Door onze correspondent 

Het was weer raak in de wijk Buena Vista. Voor zijn huis aan de Trinidadweg werd het slachtoffer om 6 uur in de ochtend met een automatisch wapen beschoten door een inzittende van een SUV. Direct deed het gerucht de ronde dat de volgende dode was gevallen in de zogenaamde bendeoorlog tussen de “No Limit Soldiers” uit de wijk Koraal Specht en de groep uit Buena Vista, “Buena Vista City”.

Wapen

En sommige media presenteerden het gerucht als een vaststaand feit: het ging immers weer om een aanslag in Buena Vista en er was een automatisch wapen gebruikt. En dit wapen is inderdaad niet voor de doorsnee crimineel te verkrijgen en in professionele handen dodelijk.

Pas in de loop van woensdag werden de werkelijke omstandigheden bekend.

Zwaargewond

Volgens het doorgaans goed ingelichte dagblad Amigoe hebben bronnen binnen het Openbaar Ministerie gezegd dat de man een bekende was van de politie maar niet behoorde tot een bende. Ook werd bekend dat het slachtoffer zwaargewond in het Sehos ziekenhuis wordt verpleegd, maar dat hij buiten levensgevaar is.

En gezien het feit dat de man meerdere malen werd getroffen en de politie meer dan 50 hulzen aantrof op de plaats delict mag dit een wonder heten.