‘Advocatenkantoor in verlegenheid door cokezaak’ (UPDATE2)

‘Advocatenkantoor in verlegenheid door cokezaak’ (UPDATE2)

Het Algemeen Dagblad schrijft dat advocatenkantoor Guarda-advocaten in verlegenheid is gebracht omdat Sinan Polat, de broer van advocaat Cem Polat onlangs is opgepakt in een grote cocaïnezaak terwijl kantoorgenoot Sanne Schuurman een verdachte in die zaak bijstond. De advocaat van Sinan Polat is boos.

100 kilo

Louis de Leon is geïrriteerd dat dit verhaal op deze manier in het Algemeen Dagblad naar buiten komt:

Er is helemaal geen sprake van in verlegenheid brengen. Er is alleen sprake van publiciteit die nergens op slaat.

Sinan Polat is afgelopen november 2017 door de Amsterdamse politie is gearresteerd in verband met betrokkenheid bij een partij van 100 kilo cocaïne, die in 2016 samen met zes handvuurwapens in Amsterdam werd gevonden.

Dat was de cocaïne die werd gevonden in een Amsterdams appartement nadat kickbokser Ümit K. zich op 10 november 2016 waarschijnlijk onder invloed van drugs meldde op een politiebureau. Hij bekende te werken voor een drugsorganisatie, zei bedreigd te worden en vertelde over de drugs en de wapens bij hem thuis. De volgende dag beriep hij zich op zijn zwijgrecht en vroeg hij bijstand van advocaat Sanne Schuurman.

Belangen

Het Algemeen Dagblad stelt vragen bij de rol van Guarda Advocaten. Het is volgens de krant denkbaar dat K. is geadviseerd te zwijgen om Sinan Polat uit de wind te houden. In de krant spreekt advocaat Schuurman alle suggesties met klem tegen: ‘Sinan was al jaren een cliënt van mij, al voordat Cem hier kwam werken. Toen dat aan de orde was, heb ik met Sinan afgesproken dat ik hem vanwege de familiaire band in sommige zaken niet zou bijstaan. Dat is nu voor het eerst aan de orde. Het is verder nooit een belemmering geweest.’

Schuurman zegt pas na de arrestatie van Sinan Polat van de politie te hebben vernomen dat hij gelinkt wordt aan dezelfde partij cocaïne als Ümit K.. De zaak tegen Ümit K. was toen al afgedaan. Schuurman heeft zich dus niet teruggetrokken als advocaat.

Advocaat Louis de Leon heeft Sinan Polat vanaf november bijgestaan. De Leon: ‘Dit verhaal is onzin en zeer diffamerend voor Cem Polat. De advocaat Cem Polat heeft er helemaal niets mee te maken en kan er ook niets aan doen dat zijn broer verdachte is.’