Alertheid om ontsnapping handlanger Bouterse

De beveiliging van de gevangenis waar Edmund Muntslag (29), handlanger van Dino Bouterse (foto), op dit moment zit in Trinidad & Tobago, is opgeschroefd naar de hoogste staat van paraatheid. Er zouden berichten zijn binnengekomen over een mogelijke ontsnapping met hulp van een drugskartel in Zuid-Amerika. Muntslag en Bouterse zitten vast op verdenking van drugshandel.

Een bron van de politie in Suriname zegt dat sinds de arrestatie van Edmund Muntslag de beveiliging van de gevangenis in Trinidad & Tobago extra is aangescherpt. Dat meldt The Guardian. De gevangenis is bezorgd over een eventuele ontsnappingspoging van Muntslag met de hulp van een drugskartel.

Volgens de Trinidad and Tobago Guardian zouden politieagenten al zijn benaderd te helpen bij de ontsnapping van Muntslag. Leden van een drugskartel zouden pogingen doen te infiltreren in de gevangenis.

Dino Bouterse en Edmund Muntslag werden onlangs gearresteerd op verdenking van drugshandel van Zuid-Amerika naar de VS.  

Afgelopen juli zouden de twee verdachten twee keer een transport van tien kilo cocaïne hebben voorbereid die met een commerciële vlucht naar een land in het Caraïbisch gebied zou vertrekken. Dino Bouterse (40) is ook verdacht van het voorhanden hebben van pistolen en een anti-tank raket.

Lees ook:

'Dino was link naar FARC'