Arrestaties na grote wapenvondst

Door een verkeerscontrole in Rotterdam heeft de politie woensdagavond per toeval een grote wapenvondst gedaan. Bij een automobilist werd een vuurwapen aangetroffen en bij doorzoekingen in en rond de woningen van verdachte stuitten de agenten onder meer op een kalashnikov, een shotgun en enkele handvuurwapens.

De politie heeft drie verdachten aangehouden. Het begon woensdagavond met een 30-jarige Rotterdammer. Hij werd met een doorgeladen vuurwapen ontdekt tijdens de verkeerscontrole.

Vervolgens wilde de politie twee woningen van de man controleren en zagen daar twee mannen in en uit de woning gaan. Deze 39-jarige man uit Rotterdam en 40-jarige man uit Den Helder hadden in hun auto een kalashnikov en zijn ook gearresteerd. Tevens troffen de agenten in de auto een sporttas en koffer met handvuurwapens, een shotgun en een nachtkijker. In de woningen werden nog meer goederen in beslag genomen, maar daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

De controles in Rotterdam worden gehouden omdat er volgens politie en justitie veel jonge mensen rondrijden in het centrum die onverklaarbaar bezit hebben en volgens de politie ‘patserig’ gedrag vertonen.