Beruchte ‘bendelid’ ontsnapt in Zwitserland

In Zwitserland zijn donderdag twee gedetineerden ontsnapt uit de gevangenis. Een van de twee, de 34-jarige Bosniër Milan Poparic, zou lid zijn van beruchte bende Pink Panther, die zich bezighield met internationale juwelenroof. De ontsnapping zou volgens diverse Zwitserse media met veel geweld en op een spectaculaire manier zijn gegaan.

De uitbraak uit de gevangenis in het Zwitserse Orbe, vlakbij de grens met Frankrijk, kwam tot stand met behulp van twee ladders en handlangers.

Volgens de Zwitserse politie zijn twee handlangers met auto’s door een poort gebroken en vervolgens zijn de gedetineerden met ladders over de muur geklommen. De bewakers werden onder vuur genomen met automatische wapens, maar daarbij raakte niemand gewond.

De twee gevangenen en de handlangers zouden er vervolgens in een auto vandoor zijn gegaan. De ontsnapte 34-jarige Bosniër Milan Poparic zou lid zijn van de Pink Panther-bende. Hij was veroordeeld tot zes jaar en acht maanden cel voor een overval op een juwelier. De Zwitserse politie houdt een klopjacht op de vier.

Volgens de Zwitserse media zijn de leden van Pink Panther voornamelijk personen uit de Balkan. Ze zouden verantwoordelijk zijn voor meer dan 100 inbraken en overvallen in heel Europa.