Celstraf voor wapensmokkel Satudarah

Twee mannen die een AK-47 met een grote hoeveelheid munitie van Nederland naar Duisburg hebben gesmokkeld, hebben gevangenisstraffen opgelegd gekregen. Een Serviër kreeg 18 maanden, een Kosovaar 2 jaar. Het vuurwapen was bestemd voor het Duisburgse chapter van Satudarah.

De twee mannen werden op 15 maart van de snelweg richting Duisburg geplukt met het wapen en de munitie aan boord. Op dezelfde avond werd er in de woning van een van de mannen een ander automatisch wapen gevonden.

Bovendien werd op dezelfde vrijdagavond een inval gedaan bij een stamkroeg van Satudarah in Tilburg en leden van de motorclub in Brabantse stad. Ook daar werden wapens en munitie gevonden.

Later bleek dat de zaak in Duisburg en die in Tilburg met elkaar te maken hadden: de wapens die in Tilburg zijn gevonden moesten waarschijnlijk ook naar Duisburg vervoerd worden. De politie had eerder al bevestigd dat een onderzoek naar het Duitse chapter leidde tot de invallen in Tilburg.

In april werden er in zowel Nederland als Duitsland invallen gedaan bij Satudarah. Daarbij werd onder meer de toenmalige president van het chapter in Duisburg, Ali Osman, opgepakt voor verboden wapenbezit. Hij had een geladen AK-47 en een Wlather P99 pistool in huis. Ook in Nederland werd een lid aangehouden.

In deze zaak verdenkt het OM Nederlandse leden ervan drugs hebben geleverd aan het Duisburgse chapter. Het zou gaan om ongeveer 10.000 xtc-pillen en marihuana. In Duitsland werden bij huiszoekingen harddrugs, weegschalen en verpakkingsmateriaal in beslag genomen.

Lees ook:

Wapens bij leden Satudarah in Duisburg

Kalasjnikovs bij Satudarah in Tilburg

Invallen bij Satudarah in NL en Duitsland

Weer doorzoekingen bij Duitse Satudarah

Satudarah lont in het Duitse kruitvat