Coke uit Curaçao onderschept

Afgelopen dinsdag zijn vijf mannen gearresteerd voor de smokkel van ruim 65 kilo cocaïne. De drugs kwamen in een container de Antwerpse haven binnen en werden vervoerd naar Hoofddorp. In Antwerpen werd de partij al ontdekt, maar hij werd gecontroleerd afgeleverd in Nederland.

De Belgisch douane vond de coke in de kokerbalken van de container. Er kwam ruim 65 kilo cocaïne tevoorschijn. De bestemming van de container was Hoofddorp en de Nederlandse politie werd ingeschakeld.

Loods

Afgelopen dinsdag werd de container in België opgehaald en vervoerd naar Hoofddorp. Door de politie werd de container in de gaten gehouden en zag dat deze een loods werd ingereden. Toen de mannen in de loods de container openden stormden de agenten naar binnen. Vier mannen zijn direct aangehouden. In Amsterdam is een vijfde persoon in een hotel aangehouden. De mannen uit Colombia, Amerika, Spanje en Nederland zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De drie buitenlandse verdachten zitten nog vast.