Cold Case: onderzoek moord Boldewijn

Het cold case team van de politie Noord-Nederland gaat de gewelddadige dood van de41-jarige Carl Boldewijn uit Groningen onderzoeken. Dat meldt het Dagblad van het Noorden woensdag. Het slachtoffer werd in 1995 dood gevonden in zijn woning.

Carl Boldewijn, van Surinaamse afkomst, werd op 18 april 1995 gevonden in zijn woning in de Fruitstraat in Groningen. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.

De Surinamer lag dood op de grond, met de handen aan elkaar vastgebonden op de rug. Boldewijn was mishandeld en gestikt in zijn eigen braaksel, aldus Dagblad van het Noorden. De politie heeft er altijd rekening mee gehouden dat het slachtoffer is overleden na een overval. Hij zou toentertijd slechte contacten hebben gehad en handelde in drugs.

'We gaan weer van voor af aan beginnen, dus opnieuw alle bevindingen langslopen. Het team kijkt ook of we met nieuwe technieken nog wat kunnen met oude sporen. Het idee is dat er nog wel wat mogelijkheden liggen', aldus Ton Haring, chef van het cold case team in Dagblad van het Noorden.