Mininster ontkent familieband verdachte

UPDATE: De minister van Justitie van Curaçao heeft ontkend dat de verdachte "Pretu" een neef van hem is. Anders dus dan De Telegraaf dinsdag schreef. 

Het Openbaar Ministerie op Curaçao heeft nog altijd niet bevestigd dat de 26-jarige verdachte die zaterdagavond in Zoetermeer werd opgepakt, zal worden verhoord door het rechercheteam dat onderzoek doet naar de moord op politicus Helmin Wiels. De Telegraaf sprak 'bronnen dicht bij het onderzoek' die vertelden dat het gaat om Luigilorenzo B., bijnaam ’Pretu’, een neef van de minister van Justitie, Elmer Wilsoe, een partijgenoot van Wiels.

Vier rechercheurs brachten de verdachte over naar het eiland. Hij moest bij aankomst met een blinddoek op de vliegtuigtrap aflopen. Of de verdachte de schutter was is onbekend.

Media op Curaçao schrijven onder meer dat twee keer onderzoek is gedaan in het huis van verdachte, in de Kaya Mochilla in Koraal Specht. Zijn garage zou zijn nagezocht op bloedsporen van diens omgebrachte overbuurman, Raul Jacinto Martinez, die een vluchtauto zou hebben geregeld voor de schutter. Martinez, ook bekend als "Bolle",  lag vorige week dood op een afgelegen strand bij San Pedro, zonder hoofd, armen en benen.

Wiels is op 5 mei op het strand geliquideerd.