Dode bij schietpartij in Amsterdam (UPDATE)

De vrouw van Turkse afkomst die woensdagavond bij een schietpartij in het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld is gedood was zelf geen bekende van de politie maar haar echtgenoot en haar schoonzoon wel.

Balkon

Dat hebben verschillende bronnen aan Crimesite laten weten. Volgens de politie stond de vrouw op een balkon van een gebouw aan de Pieter van de Werfstraat. De vrouw is ter plekke overleden. De politie heeft dat bevestigd. Een traumaheli was ter plaatse om hulp te bieden aan het slachtoffer. Er is met een automatisch geweer geschoten, mogelijk een AK47.

Ramen

Buurtbewoners hoorden gisteravond automatisch geweervuur en zagen ramen springen op de 1e verdieping van een flatgebouw aan de Pieter van de Werfstraat. Ook enkele auto’s liepen schade op. De politie is massaal aanwezig en heeft de straat afgezet. Een ooggetuige zag na de schietpartij een man wegrennen met een plastic zak en een sporttas.

Autobrand

In Osdorp is een brandende auto aangetroffen, waarvan het nog onduidelijk is of deze met de zaak te maken heeft. In het verleden zijn bij liquidaties vaak vluchtauto’s gebruikt die brandend werden achtergelaten.