Dubbele moord Venray toch voor de rechter

Lau G. en Geert G., de twee mannen die verdacht worden van een dubbele moord in Venray in 2006, moeten zeven jaar na dato voor de rechtbank in Maastricht verantwoording afleggen over deze zaak. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn ze betrokken bij de moord op Fouad Bendella  (23) en Karim Fourkour (19).

Karim Fourkour (19) en Fouad Bendalla (23), twee Marokkanen uit Venray, zijn sinds mei 2006 vermist. Hun lichamen zijn nooit gevonden.

De advocaten van de verdachten hebben meerdere malen om beëindiging van de vervolging van hun cliënten gevraagd, maar die verzoeken werden steeds afgewezen door de rechtbank. Woensdag deed advocaat Marcel Heuvelmans weer een poging, maar hij kreeg meteen te horen dat het OM de zaak voor de rechter brengt, zo meldt dagblad De Limburger.

Beide verdachten zijn op vrije voeten. De dubbele moord op de twee Marokkanen zou te maken hebben met het beroven van een wietplantage. Daarbij zouden de slachtoffers zijn betrapt. Marcel Heuvelmans zegt in De Limburger: ‘Als je niet genoeg bewijs hebt om iemand in voorlopige hechtenis te houden, wordt een veroordeling wel heel lastig.’

De zaak wordt op 7 november behandeld.