Dubbele moord: zoon niet meer verdacht

In de moordzaak van het echtpaar Vis uit Vollenhove is de zoon van het vermoorde stel niet langer meer verdacht. Dat heeft de rechtbank in Zwolle maandag bepaald. De jongste zoon werd al snel als verdachte aangewezen, maar het bewijs tegen hem kwam nooit rond.

Op 10 september 2009 werd het echtpaar Jurrie (63) en Marrie (60) Vis uit Vollenhove dood in hun huis gevonden. Ze waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen.

Het Openbaar Ministerie (OM) verdacht de jongeste zoon van het echtpaar van betrokkenheid bij de dubbele moord op het oudere echtpaar. De zoon heeft altijd ontkend ook maar iets met de zaak te maken te hebben.

Maandag heeft de rechtbank in Zwollen bepaald dat de strafzaak tegen de zoon beëindigd moet worden. Hij is daardoor geen verdachte meer in deze zaak. ‘De strafzaak moet beëindigd worden omdat het OM aangeeft op dit moment geen concreet strafvorderlijk onderzoek meer te kunnen doen. Het belang van de zoon om duidelijkheid te krijgen over zijn status van verdachte en zijn vervolging weegt door deze situatie zwaarder dan het algemeen strafvorderlijk belang’, aldus de rechtbank.

De zoon had al vier keer eerder een verzoek ingediend om zijn strafzaak te laten beëindigen. Toen kreeg het OM nog langer de tijd om onderzoek te doen. De dubbele moordzaak blijft voorlopig dus onopgelost