Duizenden liters drugsafval in woonwijk

De politie heeft woensdagmorgen, na een tip van een buurtbewoner, een vrachtauto vol met afval van een drugslab aangetroffen op de Prins Hendrikstraat in Kaatsheuvel. Uit de eerste bevindingen blijkt dat het om duizenden liters gaat.

Zoete geur

Een bewoner aan de Prins Hendrikstraat belde woensdagmorgen de politie omdat hij het verdacht vond dat een oude Duitse vrachtauto daar onbeheerd in de straat stond. Agenten die ter plaatse kwamen zagen dat de cabine niet was afgesloten. Er hing rondom de wagen, die kennelijk gelet op de opschriften, in het verleden gebruikt werd voor het vervoer van groente en fruit een zoete weeïge geur.

Amfetamine

De agenten die middels geurstokjes en kaarten getraind zijn om luchten die vrijkomen bij de fabricage van synthetische drugs te herkennen, waarschuwden direct een specialist.  Bij het openen van de laadruimte bleek dat er twee voor de helft gevulde 1.000 liter vaten in stonden. Daar achter stonden enkele tientallen kleinere vaten. Het lijkt te gaan om afval dat vrijkomt bij de productie van synthetische drugs en dan met name amfetamine.

Waarschijnlijk veroorzaakte het afval geen gevaar voor de buurtbewoners

Volgens de melder is de vrachtauto tussen dinsdagvond 23.00 en woensdagmorgen 07.00 daar weggezet.