Ex-Hells Angel bad standing uit Bandidos gezet

De Deense voormalige Hells Angel Brian Sandberg is dinsdag met bad standing uit de Bandidos gezet. Dat heeft de club aan de Deense krant BT bevestigd. Sandberg stapte in 2012 over van de Hells Angels naar aartsvijand Bandidos.

Rood licht

Volgens Ekstra Bladet is de reden van de verwijdering dat hij het heeft aangelegd met een ex-vrouw van een lid van de Bandidos. Dat zegt Michael ‘chef’ Rosenvold, Bandidos president van Europa en Azië: ‘Ik ben teleurgesteld. Ik had niet zien aankomen. Hij kent onze regels, het is net als rijden door rood licht.’

Klappen

Volgens de krant kreeg Sandberg klappen van meerdere Bandidos toen hem de aanzegging werd gedaan van de bad standing. Sandberg moet ook meteen Bandidos-tatoeages laten verwijderen.

Puppetclub

Sandberg heeft een roemruchte carrière achter de rug. In de late jaren negentig werd hij uit de Hells Angels gezet maar later weer aangenomen. Hij zette de puppetclub AK81 op die de Hells Angels in Kopenhagen gebruikten om de hasjhandel in de stad in handen te krijgen. Sandberg is in Denemarken een bekende figuur.

Poging moord

In het najaar van 2010 is Sandberg veroordeeld tot 11 jaar en 10 maanden voor poging tot moord. Van andere pogingen tot moord werd hij vrijgesproken. Gedurende deze processen ontstonden spanningen tussen bepaalde Hells Angels en Sandberg. Daarna werd bekend dat Sandberg uit de Hells Angels was gestapt om ‘persoonlijke redenen’. Hij verklaarde zelf dat hij vertrok om meer tijd voor zijn familie te hebben.

Biker war

In december 2012 werd hij lid van de Bandidos, later als liaison gekoppeld aan de Bandidos-Nederland. Sandberg speelde in de jaren 90 al een prominente rol in de oorlog tussen Hells Angels en Bandidos in Zweden en Denemarken, ook wel bekend als de Great Nordic Biker War.

Lees ook:

Invallen bij Deense motorclubs

Opnieuw arrestaties Deense Hells Angels

Hells Angels gearresteerd voor moordpoging