Filmpje onthoofde man duikt op (UPDATE)

Op Whatsapp circuleert een filmpje waarop het bebloede hoofd van Nabil Amzieb is te zien. Het hoofd ligt op straat bij de sisha-lounge , voordat de politie is gearriveerd. Crimesite kreeg het filmpje van een bron in het milieu, maar heeft besloten het niet te publiceren.

Het lichaam van Nabil Amzieb werd gisterochtend gevonden in Amsterdam Zuid-Oost. Hij bleek te zijn onthoofd. Vanochtend troffen buurtbewoners het hoofd aan op de Amstelveenseweg voor de Fayrouz shisha-lounge, die bekend staat als een ontmoetingsplaats voor criminelen.

De burgemeester van Amsterdam heeft besloten de Fayrouz tot nader order te sluiten.

Publicatie

Op het filmpje, dat slechts 4 seconden duurt, is het bebloede hoofd van Amzieb te zien. Het ligt op de stoeptegels en de camera draait er half omheen. Het is niet duidelijk wie het filmpje heeft gemaakt en of diegene iets met de zaak te maken heeft. De video wordt door Amsterdamse criminelen gedeeld via Whatsapp. Crimesite heeft besloten het filmpje niet te publiceren, uit respect voor de nabestaanden. Ook willen we om journalistieke redenen niet meewerken aan het mogelijk beoogde afschrikwekkende effect dat de dader(s) met een publicatie zouden kunnen beogen.

Slachtoffer

Het slachtoffer Nabil Amzieb volgde een opleiding tot servicemedewerker in de bouw aan het ROC. Hij liep stage bij woningbouwvereniging Stadgenoot. Nabil was bevriend met één van de vier verdachten die vervolgd wordt voor de voorbereiding van een liquidatie in februari vorig jaar. Twee groepen staan tegenover elkaar in dit langslepende conflict: aan de ene kant een groep mensen rond Benaouf A. en aan de andere kant een groep rond de geliquideerde Gwenneth Martha.

Benaouf A.

Nabil Amzieb was volgens Het Parool een goede vriend van de verdachten uit Amsterdam-Oost die vastzitten voor het voorbereiden van een liquidatie in West, in februari vorig jaar. Deze groep behoort tot het kamp van Benaouaf A.. Zij zouden in opdracht een figuur uit het kamp-Martha hebben willen doodschieten. Zij werden klemgereden door een arrestatieteam in de Knokkestraat in Amsterdam-West.

Woensdagochtend was in die zaak een pro forma-zitting. Of er een relatie is tussen deze zitting en de moord op Amzieb is gissen.