‘Geld in kiprollades moest naar Venezuela’

Hennie van Rey, de broer van de van corruptie verdachte politicus Jos van Rey, was volgens justitie van plan om miljoenen euro’s naar Venezuela door te sluizen. Hennie van Rey werd in juni op Aruba aangehouden omdat hij contant geld naar het eiland had gesmokkeld.

Het OM stelt nu dat dat geld op weg was naar Venezuela, meldt 1Limburg. Waar het geld voor bestemd was, is onduidelijk. Volgens justitie hebben handlangers van Van Rey sinds juni 2013 in totaal meer dan 23 miljoen euro gesmokkeld.

Geld tussen de kip

De verdachten namen het geld in ontvangst en verstopten dat tussen kippenvlees in vriezers. Die werden naar Aruba verscheept voor een bedrijf die kiprollade zou hebben besteld.

Volgens het OM zou het geld worden overgedragen aan afnemers in Venezuela. Dat land ligt op 30 kilometer van de kust van Aruba, en wordt vaak gebruikt als doorvoerhaven richting onder meer Colombia.

Amerikaans onderzoek

De zaak tegen Van Rey en zijn medeverdachte is voortgekomen uit een Amerikaans drugsonderzoek. Het is niet duidelijk wat het verband tussen dat onderzoek en de zaak tegen Van Rey precies is. Van Rey wordt verdacht van witwassen. Hij zit op dit moment in Nederland vast.