‘Zeker 10 miljoen weg bij Joh. Enschedé’ (VIDEO)

Dit jaar onthulde Crimesite al dat er een onderzoek liep naar de diefstal van geld bij drukkerij Joh. Enschedé in Haarlem. Dat was op basis van informatie van een getuige. Nu onthult deze getuige hoe er voor miljoenen euro’s zijn geroofd bij de Haarlemse gelddrukkerij Joh. Enschedé. Kijk na de break.

Door @Wim van de Pol en @Vincent Verweij 

Naast het verhaal van deze getuige beschikt Crimesite over heimelijk opgenomen geluidsmateriaal waarop een persoon, één van de rovers, uitlegt hoe de roof in zijn werk ging. De diefstal was een inside job waarbij personeelsleden de gewichtscontroles op slinkse wijze wisten te omzeilen.

Beluister in de video (onder) de getuige en de rover. Volgens hem is er minstens 10 miljoen gestolen bij de drukkerij. Een groep Chinezen heeft het bedrag gewisseld. De directie van Joh. Enschedé wilde desgevraagd geen commentaar geven op de beweringen van de twee Crimesite bronnen.

Ontslagen

Donderdag maakte de Haarlemse drukkerij bekend te zullen stoppen met het drukken van bankbiljetten. Volgens de drukker is er teveel concurrentie op de markt voor bankbiljetten. Het bedrijf zal toeleggen op het drukken van postzegels, visa en andere producten. Tientallen van van de ruim 200 werknemers zullen worden ontslagen.

Zie de eerdere berichten over de diefstal:

Onderzoek gelddiefstal snel afgerond

Enorme diefstal van euro’s bij Joh. Enschedé