Grijze Polo in moordzaak Tamara Plehn

De politie zegt belangrijke nieuwe informatie te hebben over de moord op de 30-jarige Tamara Plehn uit Berghem. Volgens een getuige is een grijze Volkswagen Polo mogelijk betrokken bij de moord. Tamara Plehn werd op 28 maart doodgeschoten in de portiek van haar appartementencomplex in Het Reut in Berghem. Video na de break.

(foto: politie)

Volgens de politie is de schutter na de afrekening zo goed is als zeker vetrokken in de grijze Volkswagen Polo. Die stond geparkeerd langs de Spaanderstraat ter hoogte van het grasveldje.

In de auto zat een man met een petje, ook hij wordt gezocht voor betrokkenheid bij de moord. Volgens de getuige, een buurtbewoonster die daar met de hond wandelde die ochtend, kwam de vermoedelijke moordenaar van Tamara Plehn op haar aflopen. De man keek naar beneden om niet herkend te worden. Daarna zag de vrouw de Volkswagen wegrijden.

In het kenteken van de Volkswagen Polo zit volgens de getuige de lettercombinatie LL. Een andere getuige meldt dat hij de ochtend van de moord een auto opvallend roekeloos heeft zien rijden. Het gaat om een klein model lichtblauwe auto. Vermoedelijk een Volkswagen Polo. De auto reed over de drukke Berghemseweg, de weg van Berghem naar Herpen, aldus de politie.

Hieronder een eerdere uitzending van Opsporing Verzocht over de moord op Tamara Plehn.

{youtube}Bd2LoNRQIX0{/youtube}