Hells Angel neergeschoten in Oberhausen

In het Duitse Oberhausen is zondag op de parkeerplaats van een fast food restaurant een Hells Angel neergeschoten. Het slachtoffer is een 23-jarige man, die zwaargewond naar het ziekenhuis is gebracht. Bij dat ziekenhuis verzamelden later op de avond tientallen leden van de motorclub.

De politie in Duisburg heeft aan verschillende Duitse media laten weten dat het 23-jarige slachtoffer niet meer in kritieke toestand verkeert. De Hells Angel heeft een spoedoperatie ondergaan.

De schietpartij vond zondagavond plaats op de parkeerplaats van een fastfoodketen in de wijk Sterkrade in Oberhausen. Het 23-jarige slachtoffer, die volgens de Duitse media duidelijk lid is van de Hells Angels, werd door twee kogels getroffen.

Bij het ziekenhuis waar het slachtoffer werd behandeld, verzamelden zich later tientallen leden van de motorclub. Volgens een politiewoordvoerder bleven zij rustig en was de sfeer niet gespannen.

In Duitsland zijn de spanningen tussen leden van de Hells Angels en Satudarah de laatste weken hoog opgelopen. In het Duitse Kleve, net over de grens bij Nijmegen, wist de politie afgelopen weekend door groot machtsvertoon een confrontatie tussen de motorclubs te voorkomen. En in Duisburg waren verschillende schietpartijen waar leden van de clubs bij betrokken waren.

Lees hier het hele dossier over de MC’s.